Det finns många olika typer av racing, både på 2 och 4 hjul. När det kommer till tvåhjulig racing så är motocross och supercross bland de allra mest populära formerna. Supercross är helt klart en publikfavorit på grund av själva formatet med stora hopp, snäva svängar och i allmänhet väldigt teknisk racing.

Proffsförare

Att vara en proffsförare har sina egna för- och nackdelar. Fördelarna är att om man lyckas väl så kan man ha sin hobby som jobb, vilket inte många kan. En stor nackdel är att det kan vara väldigt stressigt, speciellt om man inte har en deal med något stall utan gör allting själv. Livet kommer i dessa fall enbart att kretsa kring att ta sig till och från tävlingar, träningspass, mekande och i vissa fall mellan säsongerna hårt arbete för att ha råd att fortsätta jaga sin dröm.

En hel del förare får sitt genombrott när de har visat att de har vad som krävs, viljan och skickligheten finns där tillsammans med förhållandevis bra resultat. Det är nämligen väldigt svårt att tävla med sin egna cross mot förare som kör på crossar som är byggda av det stall de representerar. Dessa crossar har oftast delar som ännu inte har nått marknaden för vanliga konsumenter. Bättre stötdämpning, kraftfullare motorer och effektivare bromsar är bara några av de fördelar som de som kör för ett stall har, och inom supercross är det väldigt viktiga delar.

Utan ett stall kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop och därför kan det vara ett väldigt bra alternativ med begagnade produkter. Företag som Hjuldepån har allt man kan behöva när det kommer till kompletta däck för till exempel den bil som man kör till och från tävlingarna. Framför allt i USA där stor del av supercrossen tar plats är det långa avstånd mellan tävlingarna och då går det åt mycket gummi på asfalten.

Utöver själva motorcykeln så har stallförare det även mycket lättare att ta sig till tävlingarna. Istället för att behöva köra dit själva så betalar stallen för flygbiljetter så att förarna istället ska kunna lägga all sin tid på att förbereda sig inför nästa tävling på bästa sätt.

Personliga mål

För alla är inte alltid målet nödvändigtvis att vinna. Det är klart att alla skulle vilja göra det men för vissa som inte har nått till riktigt den nivån så kan ett stort delmål vara att helt enkelt kontinuerligt placera sig i topp 10. Det viktigaste är i slutändan att nå sina personliga mål, oavsett vad de än må vara. Det finns exempel på personer som hela tiden har legat på gränsen till att nå sina mål, sedan har de fått ett kontrakt med ett stall och så gott som direkt så har de långt överträffat sina förväntningar. Vissa som siktat på topp 10 kanske helt plötsligt är framme och nosar på topp 5, så stor skillnad kan det göra med vilken utrustning man har.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay