Det finns gott om kända racingförare som har varit väldigt framgångsrika genom tiderna. Dessa kända förare kommer från ett antal olika racingtyper och är helt enkelt ett par kända förare som förtjänar att nämnas som de bästa och mest kända genom tiderna.

Michael Schumacher

Michael Schumacher är en formel-1 förare som tävlade åt Jordan Grand Prix, Benetton och Ferrari under tiden som han var aktiv. Det är dock Ferrari som de allra flesta förknippar namnet med då han spenderade den största delen av sin karriär med att köra åt dem.

Han var aktiv från 1991 fram tills 2012 och har hela 91 vinster bakom sig. Han var med och tävlade i 306 lopp under sin karriär vilket är en hel del och han är helt klart en legend inom sporten. Han gick i pension 2012 och var sedan med om en hemsk skidolycka 2013 som lämnade honom i en koma i sex månader, sedan dess så har han varken kunnat prata eller röra sig. Du kan läsa mer om Michael Schumacher’s tillstånd efter olyckan i denna artikel på Expressen.

Dale Earnhardt

Dale Earnhardt var en välkänd Amerikansk NASCAR förare som var aktiv från 1975 fram tills 2001. Det finns gott om människor som svär att Dale Earnhardt var en av de viktigaste människorna inom NASCAR innan olyckan då han bland annat vann hela 76 lopp under sin karriär och placerade sig i topp 10 hela 428 gånger under sin karriär.

I Februari år 2001 så gick han bort omedelbart efter att han kolliderade med en annan förare, Ken Schrader, under det sista loppet i tävlingen Daytona 500. Olyckan skakade racingvärlden och ledde till en hel del ändringar när det gäller säkerhet. Earnhardt har sedan dess blivit invald i många olika Hall of Fames inom sporten.

Ronnie Peterson

Ronnie Peterson var en Svensk racingförare som tävlade från 1970 fram till 1978 vilket är en väldigt kort karriär inom professionell racing. Han började med att tävla i formel 3 och 2 och bytte sedan över till formel 1 under 1971. Efter att ha haft en stor framgång under 70-talet och fått smeknamnet ‘SuperSwede’ så råkade han ut för en svår olycka under 1978.

Under uppvärmningen så gick hans bil sönder så att han var tvungen att köra en bil som var för liten för honom. Som resultat så blev den inträffade olyckan mycket mer förödande och ledde till hans död.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay