Fascinationen, glädjen och accelerationen går faktiskt att uppleva i miniatyr genom radiostyrd racing! Att ha en hobby du brinner för ger dig tillfredsställelse, bättre hälsa och välbefinnande, vilket är en av många anledningar till varför du skall prova den radiostyrda racingen! Allt detta kan upplevas utan dyra racing-, sport- eller rallybilar. En radiostyrd racingbil kan ge dig upplevelser, gemenskap och spänning till en spottstyver av priset. Den radiostyrda motorsporten får alltfler hobbyutövare och det är inte svårt att förstå varför, det ger utövarna av sporten det mesta av vad den traditionella racingen har att erbjuda – fast till ett plånboksvänligt pris!

Låt inte det lilla formatet lura dig, låt det istället charma dig! Den radiostyrda motorsporten innehar alla egenskaper av den riktiga racingen, gällande acceleration, körskicklighet och taktik. Idag finns gemensamma regler och tävlingar – både nationellt och internationellt. Proffsnivån inom radiostyrd racing inbringar tillräckliga prissummor för att utövarna på elitnivå faktiskt kan livnära sig på sin hobby! Vilket drömjobb världsmästaren David Ronnefalk har! Om han kan livnära sig på sitt nischade motorintresse så kan även du!

Rik variation på olika banor, grenar och fordon

Den radiostyrda motorsporten ger utövarna en riklig variation av banor, bilar och olika typer av racinggrenar. Majoriteten av alla banor för radiostyrd racing anläggs till 99,9 % av klubbar som drivs genom medlemsavgifter och en del har även åldersgränser. En radiobana som verkligen vill vara öppen för alla hobbyentusiaster gällande radiostyrd motorsport är banan strax utanför Enköping, vid Annelund i höjd med E18. Här är alla välkomna att köra oavsett ålder eller förkunskaper! Vet du redan med dig att du vill köra radiostyrd motorsport är det bästa att ingå i ett medlemskap och hitta en körbana närmast där du bor!

Flertalet av de mer professionella radiostyrda bilarna är mycket välgjorda, detaljrika och är påfallande lika de storskaliga bilmodellerna. För att bli en riktigt duktig förare krävs motorik, snabba reflexer och nerver av stål!

Vad kostar det?

Även fast drömbilen, en Mini Cooper från Holmgrens bil, inte är vad plånboken mäktar med, finns förstås Minin att köra som radiostyrd bil! En klassisk Mini vann under 1960-talet alla motorentusiasters hjärtan och kan även ses på de radiostyrda racingtävlingarna idag. En charmigare racingbil än hundkojan är svår att hitta!

Det är förstås prisnivån, utbudet och körglädjen som lockar utövare i alla åldrar till att börja med den radiostyrda motorsporten. En annan klar fördel med den radiostyrda motorsporten, förutom den ekonomiska aspekten, är att riskerna med att utöva sporten är minst sagt minimal, det är möjligen tummarna som kan bli aningen överansträngda.

Inköpspriset för en radiostyrd bil är förhållandevis lågt, men det är klart att priserna relativt fort går upp när det kommer till professionella modeller. En fullt utrustad proffsbil har ett riktpris på 10.000-15.000 kr i nypris. Begagnat går det att hitta dessa för halva priset! Kort sagt är detta en hobby de flesta faktiskt har råd att utöva oavsett om du tillhör ett känt stall eller inte. Inom den radiostyrda motorsporten kan alla tävla på liknande villkor, vilket gör den mycket lämplig för att mötas över generationerna.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay