Stall är vad man kallar de olika lagen inom racing. Om du till exempel ser på formel 1 så tävlar förarna åt olika stall så som Ferrari, McLaren, Mercedes och så vidare. Här kan du läsa mer om de mest kända stallen inom racing.

Ferrari

Ferrari är ett av de mest välkända racingstallen och har en otroligt populär logotyp. Loggan har en gul bakgrund med en svart stegrande häst på sig med bokstäverna S F som står för “Scuderia Ferrari” vilket översätts ungerfär som “Stall Ferrari”. Ferraris debut som stall kom år 1950 i formel 1 VM som kördes i Monaco. Ferrari har 224 vunna lopp och har deltagit i 909 lopp sedan deras debut.

Renault

Renault är en biltillverkare som har tillverkat bilar och bildelar för fordon som är med och tävlar i formel 1 ända sedan 1977. 2002 så skapades dock Renaults stall och sedan dess så har de varit väldigt framgångsrika. De har startat i 342 lopp och har vunnit 35 lopp vilket inte är allt för illa. Trots att Renault är sitt eget stall i formel 1 så tillverkar de fortfarande bildelar åt andra stall. De tillverkade till exempel motorer åt Red Bull Racing från 2007 ända fram till 2015. Du kan läsa mer om formel 1 och de olika stallen på Aftonbladet.

Red Bull Racing

Red Bull är ett företag som har lag i många olika sporter, men de har även stall i både formel 1 och i NASCAR. Sedan Red Bull startade sitt formel 1 stall så har de deltagit i 243 lopp och har vunnit 55 stycken vilket är väldigt bra. Red Bull äger dock inte endast ett stall utan de är även ägarna av Scuderia Toto Rosso vilket är italienska för Stall Red Bull.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay