Det är svårt att säga med säkerhet hur framtiden för racing kommer att se ut. Det finns dock ett par ledtrådar till hur det kan komma att se ut om ett par år. Här kan du läsa om hur framtiden för racing kan se ut.

Formel E

Formel E är en racingserie som är relativt nyskapad då den skapades 2012. Alla bilar i sporten är fullständigt eldrivna vilket gör att det inte skapas några utsläpp men det ger även en unik upplevelse då alla bilar är väldigt tysta vilket gör att åskådare kan höra en uppsjö av andra ljud när de ser på loppen. Bilarna som används i Formel E har i snitt cirka 250 hästkrafter och kan köra från 0-100 km/t på endast tre sekunder. Du kan läsa mer om Formel E på Expressen.

Det är inte helt säkert att framtidens racing är just Formel E. Men det verkar som att de är någonting på spåren då de kan skapa fullständigt elektriska bilar som drivs av batterier som ändå accelererar väldigt snabbt och som har en maxhastighet på 225 km/t. Det ska bli spännande att se om detta är en trend som sprider sig till andra motorsporter.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay