Motorsport är i dag en av de allra bredaste och kanske mest kategoririka sporterna som finns i världen. Både för utövare av sporterna och för vadhållare samt spelare innebär detta flera fördelar. Tack vare att det finns så många olika grenar och varianter inom sporten finns det i stort sett oändligt med bettingalternativ att välja mellan för den spelare som uppskattar motorer, fart och fläkt.

I dag kategoriseras i stort sett alla sporter som i någon form innefattar en typ av motordrivet fordon som motorsport. Den som är det minsta intresserad av sport kan redan här se att det faktiskt finns otroligt många sporter som passar denna kategori. Det är inte bara sporter som Formel 1 och rally som tillhör motorsport utan hit räknas också drag racing, isracing, enduro, speedway, drifting samt folkrace och mycket annat. I Sverige är det dock bilsporterna som är de allra största och mest populära motorsporterna och till denna underkategori hör drifting, rally och folkrace med mera.

Just att betta på motorsport och olika bilsporter inom denna kategori kan ibland skilja sig lite åt mellan de olika sportvarianterna men ofta bygger alternativen på de olika regler med mera som finns inom respektive sport. Om man vill betta på rally satsar man till exempel ofta på den förare som kör sin bil så bra och snabbt som det går, för att denne ska vara allra först över mållinjen. Man kan i denna sport till exempel satsa på att en viss bil ska vinna, andraplaceringen, tider och en hel del annat. Det finns också motorsporter där man använder sig av motorcyklar. I Sverige är det framför allt Speedway som är populärt.

Internationellt är det Formel 1 som fått allra störst fäste och i denna gren tävlar man i ensitsiga formelbilar. Tävlingen körs på en bana som är helt asfalterad. Här ses ofta hastigheter på upp till 300 kilometer i timmen. I takt med att tekniken gått framåt kan man också se laddhybrider på banorna ibland. Dessa bilar kan dock ofta inte komma upp i samma hastigheter som de traditionella bilarna.

Om man vill betta på motorsport upptäcker man snart att det är mycket spännande. Om man verkligen vill satsa på den allra mest spännande sporten är det Formel 1 man ska välja. Om man vill ha rätt i sitt spelande här krävs det dock att man verkligen sätter sig in i vad sporten innebär. Ofta kan man göra så kallade eftersatsningar inom sporten och det betyder att man spelar på saker först efter det att loppet har skett. Man kan till exempel satsa på om en individuell förare ska få pris eller andra utmärkelser, eller om något ska ändras med tiden eller något liknande.

Author klara
Published
Categories Racing
youplay